عنوان خبر ::كارگاه آموزشي ديابت با هدف آگاه سازي و پيشگيري در واحد قاينات برگزار گرديد.

تاریخ ::۱۴۰۰/۰۸/۳۰

كارگاه آموزشي ديابت با هدف آگاه سازي و پيشگيري دردانشگاه آزاد اسلامي واحد قاينات برگزارگرديد

کارگاه آموزشی دیابت با هدف پیشگیری و کنترل این بیماری توسط استاد محترم سرکار خانم قربانی مسئول حوزه پزشکی دردانشگاه آزاد اسلامی واحد قاینات برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد؛در این کارگاه آموزشی که در اتاق کنفرانس واحد برگزار شد،عوامل ایجاد کننده،کنترل،راه های پیشگیری و درمان دیابت به کارکنان آموزش داده شد.

خانم قربانی گفت:دیابت یا بیماری قند خون از جمله بیماری های پنهان و سخت درمانی است که به علت کمبود یا نبود انسولین و یا اشکال در کارکرد آن ایجاد می شود.

و همچنین افزود: در بیماری دیابت توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم می شود، انسولین تولیدی نمی تواند عملکرد طبیعی خود را به خوبی انجام دهد.

وی ادامه داد:دیابت به سه نوع دیابت نوع یک وابسته به انسولین،دیابت نوع 2غیروابسته به انسولین و دیابت حاملگی تقسیم می شود.

سرکار خانم قربانی افزود:اگر انسولینی که توسط لوزالمعده در بدن ترشح می شود،وجود نداشته و ترشح صورت نگیرد منجر به دیابت نوع یک خواهد شد که در این حالت باید انسولین تزریق شود.

مسئول حوزه پزشکی واحد افزود:اگر مقدار انسولین تولید شده کم باشد دیابت نوع دو به وجود می آید،که با استفاده از قرص های قندخون باید انسولین بدن را کامل کرد.

وی ادامه داد:دیابت بارداری نوعی دیگری از دیابت است که در خانم های باردار ایجاد می شود که شخص دارای هیچگونه  سابقه ی این بیماری نمی باشد.

در ادامه مسئول حوزه پزشکی اظهار داشت:آسیب به شبکیه چشم،اختلالات عصبی،درگیری کلیه،افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی و اختلالات چربی های خون از عوارض دیابت می باشد.

سركارخانم قربانی: پُرنوشی،پُرادراری،پُرخوری و سردرد را از علائم مهم دیابت عنوان کرد.

وی گفت:رژیم غذایی مناسب(کم چرب،کم نمک و کم شیرین)ورزش منظم،بررسی کردن منظم از طریق معاینات و آزمایشات دوره ای بهترین راه های پیشگیری و درمان این بیماری است

سركارخانم قربانی: با یادآوری اینکه احتمال قطع پا در بیماران دیابتی زیاد است،گفت: زخم شدن پاها قابل پیش بینی و پیشگیری است.

وی ادامه داد:با آگاهی بیشتر بیماران و پزشکان امکان جلوگیری از زخم و قطع پا وجود دارد.

مسئول حوزه پزشکی واحد :کنترل منظم قندخون،معاینه روزانه پا توسط بیمار و مراجعه سریع در صورت مشاهده علائم  را اقدام های موثر در پیشگیری زخم و قطع پا برشمرد.